Nenápadná reštaurácia medzi bratislavskou Devínskou Novou Vsou a nákupným centrom Bory je jednou z najlepších možností, kde sa v týchto končinách naozaj chutne najesť. Ranč a penzión pri hlavnej ceste stojí na tomto mieste už od 90-tych rokov, reštaurácia s terajšími nájomcami, manželským párom, ktorý pracoval roky v zahraničí, je tu podstatne kratšie.

Využívaná je najmä na rodinné oslavy (aj počas našej návštevy jedna bola), firemné akcie, resp. návštevníci areálu relaxu a športu, kde je jazdecký klub, ranč, tenisové kurty a tenisová škola. Ale rozhodne neurobíte chybu, ak sa sem pôjdete najesť pred, alebo po návšteve neďalekého obchodného centra resp. ďalších obchodov ktoré tu stoja. C´est la vie je vzdialená možno kilometer, parkuje sa pohodlne v areáli.

Interiér je jednoducho zariadený, korešponduje s celkovým vyznením areálu, dominuje v ňom drevo a kameň, obsluha je neformálna, ak treba, 100 percentnú profesionálnu zručnosť nahrádza milotou, čo je vždy ten lepší prípad. Hlavná devíza podniku je ale kuchyňa – napríklad Tomatkové latte s bazalkovým olejom a rukolou (3,20) efektne servírované v sklenenom pohári s čiapočkou šľahačky bola jedna z najlepších variácií na paradajkovú polievku, aké sme doteraz jedli. Myslíme si, že aj ten, kto práve tento typ polievky „nemusí“ by sa ňom pochutil. Výborná bola aj klasika, Domáci slepačí vývar s rezancami a zeleninkou (2,50), chuťovo primerane výrazná, veľa mäsa, zeleniny a rezancov. Tu by sme odporúčali len iný spôsob servírovania – je to síce otázka osobného vkusu a skúseností, ale sklenená miska z hrubého skla nám  pripomínala misky zo samoobslužných reštaurácií z rokov minulých, takže k takej výbornej polievke by sa nám hodilo lepšie servírovanie.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Hovädzí steak zo sviečkovice servírovaný s ragú z lesných húb, zemiakovým rosti s červenou cibuľkou a cuketou (18,90 eura)., ktorý bol tiež výborný, šťavnatý, v strede ružový aj vzhľadovo bol taký ako má kvalitný steak vyzerať. Pochutili sme si aj na Dusenom jahňacom stehne podávanom so zemiačikmi colcannon, pečeným cesnakom a restovanou špargľou (15,50) , porcia mäsa bola riadna, mäso bolo opäť dobre pripravené, šťavnaté, dobre dochutené, kombinácia s prílohami nám vyhovovala.

Ako sladkú bodku sme si dali Marinované jahody s balzamikovým octom, domácou vanilkovou zmrzlinou a šľahačkou (3,80), jednoduché ale chutné, kto chce niečo ešte ľahšie tak si môže dať Selekciu domácich sorbetov (3,80 euro), ale tu názov trošku zavádza, dostali sme dva sorbety – čerešňový a hruškový, obidva s kúskami ovocia, najmä ten druhý bol vynikajúci, a k tomu vanilkovú zmrzlinu.

Celkovo ale rozhodne možno C´est la vie odporúčať, príjemné prostredie, chutné jedlo a výborný pomer kvalita – cena, s väčšinou jedál sa zmestíte do 10 euro.