Desať rokov funguje v komplexe Eurovea reštaurácia Brasserie La Marine, vlastne je tak stará ako komplex sám. Za tie roky prešla zmenou konceptu, jedálny lístok nie je už zďaleka čisto francúzsky, hoci jedlá francúzskej kuchyne sú stále bohato zastúpené, menili sa šéfkuchári, zmenil sa aj majiteľ (aj keď ten súčasný v reštaurácii pôsobí od začiatku) a „faceliftom“ prešla aj terasa a interiér. Čo sa však nezmenilo, je kvalita jedla – varia tu, ako sme sa presvedčili aj pri zatiaľ poslednej návšteve stále výborne.

V La Marine sa možno usadiť na väčšinou rušnej terase s výhľadom na nábrežie Dunaja kde je fajčiarska aj nefajčiarska časť, alebo vnútri, kde (zase väčšinou) panuje komornejšia atmosféra. Jedálny lístok má od začiatku fungovania rovnakú formu, všetky jedlá sú na jednej strane, takže odpadá únavné listovanie a hosť má tak lepší prehľad. Okrem neho majú vždy aj špeciálne menu.

Keďže sme v La Marine boli v decembri, aj špeciálne menu bolo šmrncnuté vianočne, vybrali sme si z neho kapustnicu. Bola naozaj vynikajúca, správne dochutená, mierne pikantná, bohatá na mäso a údeniny. Ako druhú polievku sme si vybrali jednu zo stálic reštaurácie - Rybaciu polievku s aioli toastom (7,90 €). K hustej, naozaj chutnej  polievke sme dostali dva malé toastíky bohato sypané syrom, stačila by aj na zahnanie menšieho hladu. Vyskúšali sme aj dva šaláty - Listový šalát so zapečeným kozím syrom, píniami, sezamom a paradajkovým pestom (12,90) a Šalát Quinoa s Beluga šošovicou, špenátom, marinovanou mrkvou a feta syrom (12,90 €). Opäť obidva dochutené tak akurát, bohaté, kozieho syra bolo v ňom niekoľko kusov, obidva tiež môžu poslúžiť aj ako hlavné jedlo, pochutili sme si na obidvoch, hoci vzhľadom na veľkosť porcií sme ich nedojedli.

Z hlavných jedál sme vyskúšali Grilovaného zubáča, parisienky, zeleninové tagliatelle a rizlingovú omáčku (17,90), mäso bolo naozaj ukážkovo pripravené, šťavnaté s chrumkavou kožou, prílohy ho vhodne dopĺňali a rizlingová omáčka osviežila.

La Marine má aj celkom širokú ponuku dezertov, aj keď . s plným žalúdkom sa nevyberali ľahko. Nakoniec sme sa rozhodli pre Profiterolky s domácou vanilkovou zmrzlinou a horúcou čokoládou (5,50 €), zmrzlina bola skvelá, nie veľmi sladká, akurát cesto na profiterolky bolo na náš vkus trochu tvrdé. Večeru sme zakončili výborným espressom.

Zhrnutie:

Plus: Výborná kuchyňa v elegantnom (vnútri), alebo menej formálnom (na terase) prostredí.

Mínus: Profiterolky nám pripadali tvrdé