Stálica medzi banskobystrickými reštauráciami, už roky jeden zo slovenských Top podnikov, miesto, ktoré vás (aspoň podľa našich skúseností) určite, ak sa chcete dobre najesť a byť dobre obslúžení, nesklame. To je banskobystrická reštaurácia Angels. A v jeden sobotný januárový obed jediné miesto v ľudoprázdnej Banskej Bystrici, kde to žilo.

Reštaurácia sa nachádza povyše hlavného bystrického námestia, ak sem idete prvý krát, všimnete si ju podľa vývesného štítu a tabule s menu pred chodom. Do reštaurácie sa vstupuje cez príjemnú kaviarenskú časť, interiér je jednoducho zariadený, dominujú mu vzorne prestreté stoly a veľké nasvietené fotografie na stenách. Jedálny lístok sa zmestí na dve A4-ky takže sa v ňom dobre orientuje, okrem neho sa dá vybrať z ponuky dňa, čo je polievka, dve hlavné jedlá a dezert. Všetky jedlá sa z výnimkou steaku „zmestia“ do 15 euro, čo je pri tejto kvalite kuchyne aj obsluhy naozaj výnimočné.

My sme si tento krát pochutili na Vykŕmenej husacej pečeni, prudko opečenej a podávanej s mangovou redukciou (9,50 EUR), pečeň bola tepelne upravená akurát a kombinácia s mangovou redukciou podľa nás vydarená. Výborne tu robia aj Dubákovú krémovú polievku s kúskami hríbov (3,50), mala optimálnu konzistenciu aj chuť. Ako hlavné jedlo sme si vybrali Tatarák podľa výberu zo sviečkovice alebo lososa (9,50), ktorý je síce uvádzaný medzi predjedlami, ale pokojne môže slúžiť v kombinácii s polievkou, alebo predjedlom aj ako hlavné jedlo. Bol servírovaný efektne na bridlicovej podložke, jemne pikantný, bolo si ho možné ešte dochutiť naservírovanou nadrobno nakrájanou cibuľkou, prípadne feferónkami. Klasika akou je Viedenský teľací rezeň podávaný so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom (14) tiež naše chuťové bunky potešila, mäso bolo mäkké, trojobal chrumkavý.

V Angels si vždy potrpeli na úroveň obsluhy, v bielych rukavičkách vás síce obsluhujú pomerne často, ale že by precízne debarasovali stôl a odložili z neho všetok riad, ktorý nebudete potrebovať, to sa ešte stále, až tak často nestáva, tu je to samozrejmosť. Obsluha je tu všímavá a pozorná a tiež prispieva k príjemnému pocitu z reštaurácie.